Projectnummer: 85

Projectomschrijving

Mijn echtgenoot heeft onze tuin vogel- en insectenvriendelijk ingericht. Hij heeft altijd genoten van de planten en vogels in de tuin. In maart j.l. kreeg hij een herseninfarct waarvoor hij nu al ruim 5 maanden in een revalidatiecentrum revalideert. Hij is halfzijdig verlamd en zit in een rolstoel en kan niet meer tuinieren. Graag zou ik van de hovenier tips krijgen hoe we de tuin wat onderhoudsvriendelijker kunnen maken zodat ik het bij kan houden. Mogelijk de tuin wat veranderen om het voor mijn man mogelijk te maken om zelf vanuit zijn rolstoel van de tuin te genieten.

Wij hebben een twee-onder-een-kapwoning met een tuin aan voorkant, achterkant en zijkant. Om de toegang van het huis mogelijk te maken met de rolstoel heb ik hulpkrachten ingeschakeld die dat komend weekend gaan doen ( tegelpad maken naar de voordeur en parkeerplek voor de auto verplaatsen.) Opzij van het huis ligt een schelpenpad wat niet rolstoeltoegankelijk is. Ik zou het zo fijn vinden als mijn man met zijn rolstoel zelfstandig van voortuin naar achtertuin kan met de rolstoel. Verder hebben wij fruitbomen (appel en pruim) en fruitstruiken (rode bes, zwarte bes, kruisbes en jostabes) die erg uit de kluiten gewassen zijn en gesnoeid moeten worden.
Omdat mijn man graag groenten kweekt heb ik twee moestuinbakken op schragen gemaakt. Zou het mogelijk zijn om een verhoogde kweekbak te maken aan de zijkant van het huis?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen of onduidelijkheden?
Neem contact op met Hendrik Westra:
e: info@hovenierhelpt.nl | t: 0528 – 331678 | mob: 06 – 27179448