Mijn beste vriendin, alleenstaande moeder (29) van Adeo (9 maanden) is gediagnosticeerd met fybromyalgie en verhuist deze maand vanwege de gezondheidsklachten en beperkingen di de diagnose met zich meebrengt.
De verhuizing Is financieel nu een uitdaging, maar de tuin is echt verschrikkelijk. Het huis heeft een jaar te koop gestaan, voor en achtertuin volledig overgeleverd geweest aan de natuur en nu de jungle look van hele buurt.
De garage wordt geblokkeerd door een boom, een megabloempot en allerlei struikgewas en verloren tuinkabouters, een braamstruik floreert in al zijn stekeligheid voor diezelfde garage en door al het lage onkruid. Familie langpootspin leven in een uitgedijd huishouden massaal achter bij de schuurtjes. Hoewel we aardig wat onkruid hebben weggesnoeid om het pad vrij te maken is de gehele tuin een mengelmoes aan iets wat ooit dure en mooie planten en bomen waren die vergezeld worden door lager onkruid.
Hulp zou zo fantastisch zijn. Niet alleen omdat het dan weer een beetje oogt, maar ook omdat het druk van haar schouders haalt, de kleine man Adeo rustig kennis kan maken met de tuin en omdat ik geen idee heb hoe ik anders mijn dwangbevel tot verhuizing aan al die langpootspinnen duidelijk kan maken.
Het voortuintje biedt momenteel natuurlijke schaduw en verblinding door een overenthousiaste boom, (zo noemt deze struik zich overmoedig), die zijn takken treurig laat hangen omdat hij het spotplaatje van de buurt is.

Op de foto’s ziet u tweemaal de achtertuin, één keer de voortuin.

image2
image3
image1