HOUTEN: Mijn vriendin is blind en ik zou graag haar tuin opknappen. Eerst de beschrijving van de tuin, het is een rijtjeswoning die aan de voorkant zo’n 6 meter breed en ongeveer 2,5 meter lang is. De tuin is helemaal bestraat met voor 2 weken terug een bloeiend plantje er in. Tussen de bestrating is er nogal veel onkruid. Wel staat er een mooi sierhekje.

De achtertuin is ongeveer 6 meter breed en 11 a 12 meter lang, bestraat met klinkers en gedeeltelijk met grind. Langs de ene kant zit een border met nogal uitgegroeide struiken. Er staat een grote tuinset van steigerdelen. Tegen het huis aan staat soms een klein setje, achterin is een klein schuurtje met daarnaast de uitgang met de poort.

Qua achtergrond ken ik deze vrouw al wat jaren, haar man is afgelopen winter overleden na een ziekbed van 6 weken. Zij is blind en heeft nu nog 3% zicht en dat gaat al meer achteruit. Haar man deed alles voor haar, voor of na zijn werk deden ze samen het huishouden, boodschappen enz. Hij was er voor haar om te zien. Ze heeft 1 kind gehad die jaren geleden op 21-jarige leeftijd overleden is na een ongeluk. Eigenlijk heeft ze alleen misère gekend, nu ze er alleen voor staat is ze steeds maar aan het knokken, de ene dag verdrietig, de andere dag boos. Wij waren er 2 maanden geleden, mijn man heeft toen de tuin gewied en wat takken gesnoeid waar ze steeds tegen aanliep. Wij waren samen de stad in en daar genoot ze erg van. 1 keer in de 14 dagen gaat ze met een vrijwilliger boodschappen doen, voor de rest zit ze thuis opgesloten, ze mag niet koken en eet alleen kant-en-klaar maaltijden. Ze is een lieve vrouw, heeft mededogen voor iedereen terwijl ze het zelf zo slecht heeft. Ze is 60 jaar.