FlexusJeugdplein biedt passende hulp en ondersteuning aan jongeren, kinderen en ouders in Rotterdam en omliggende gemeenten.

Uitwijkhuis in Rotterdam is een voorziening van FlexusJeugdplein en biedt hulp aan jongeren. Een uitwijkhuis is altijd ondersteunend aan de ambulante hulpverlening in de wijken. Er kunnen 4 á 5 jongeren tegelijkertijd uitwijken vanuit de thuissituatie. Het streven is dat de jongeren zoveel mogelijk in hun eigen gezin verblijven en een beperkt aantal dagen aanwezig zijn in het uitwijkhuis. De jongeren verblijven er om diverse redenen, zoals opvang tijdens een crisissituatie, ter tijdelijke ontlasting van de ouders, of om het gedrag en de problematiek van het kind beter in beeld te krijgen. De jongeren die in het uitwijkhuis verblijven zijn meestal tussen de 12 en 18 jaar.

Het uitwijkhuis heeft een eigen achtertuin van 6 meter breed en 12 meter diep. De achtertuin is grotendeels betegeld met stoeptegels. Deze zijn verzakt en leveren voor het spelen gevaarlijke situaties op. Na een stevige regenbui is zijn ze bedekt met grote plassen. Tussen de tegels groeit onkruid dat de uitwijkopvoeder er met enkele kinderen tussenuit krabt. Ook de groene aanslag wordt van tijd tot tijd verwijderd. In een hoekje achterin is een mislukte poging gedaan een tuintje aan te leggen. Het staat vol onkruid en van echte beplanting is geen sprake. Verder staan er enkele bloempotten om het nog enigszins gezellig te maken. Zij steken straks samen de handen uit de mouwen om de kleigrond en grond stoeptegels uit de tuin te halen. Dit is zwaar werk, en hier kunnen zij erg goed uw hulp bij gebruiken.

Hoe ziet de nieuwe tuin er straks uit?
Er is offerte gevraagd om een nieuwe tuin aan te leggen. Om kosten te besparen zouden we graag hulp krijgen bij het voorwerk.
Er komen borders in de tuin die worden voorzien van nieuwe tuinaarde. Hierin kunnen de uitwijkopvoeder en de er verblijvend jongeren goed tuinieren. Met de nu aanwezige afwisselend harde en drassige kleigrond kunnen ze niet uit de voeten. Er komt een nieuw terras met grijs-zwarte klinkers, een hoekje met kunstgras met een schommel en een zithoekje met een begroeide pergola waaronder het straks heerlijk ontspannen zitten is.

16-081-foto-3
16-081-foto-1-tuin-uitwijkhuis
16-081-foto-2