Passie voor Tuinen steunt Hovenier helpt: wij vinden het prachtig om vakmanschap te combineren met het helpen van andere mensen. Samen Nederland groener maken is waar Passie voor Tuinen voor staat! De kleinste daden hebben grote positieve gevolgen. Daarom hebben wij ons één dag kosteloos ingezet om hulpbehoevende mensen te helpen met hun tuin.

Paula Mulder (40) is ongeneeslijk ziek. Daardoor is ze niet meer in staat haar tuin bij te houden. Maar dankzij de hoveniers van Passie voor Tuinen ligt de tuin er weer tiptop bij. Door haar ziekte kan ze niet meer in de tuin werken en is de boel verwilderd. Haar ziekte neemt veel tijd in beslag en ook haar man kwam er niet aan toe. Hoveniers van Passie voor Tuinen waren daarom druk in de weer de voor- en achtertuin van de familie Mulder te herstellen. 

 

 

 

 

Projectomschrijving:

‘Dit gezin verdient het om even een helpende hand te krijgen. Toen ze hier een jaar geleden kwamen wonen hebben ze heel veel aan de tuin gedaan en laten doen. Er is een terrasje, en er is een moestuintje gemaakt. Maar in de tussentijd is moeder zo ziek geworden dat de tuin er volledig bij ingeschoten is. Terwijl de kinderen zo graag buiten spelen. De dochter van vijf zit op speciaal onderwijs, de ouders hebben een uitkering en daar blijft niet veel van over. Integendeel, er zijn veel medische kosten. Moeder is nu doorverwezen naar Amsterdam voor behandeling van haar kanker. Het gras staat kniehoog, van de stenen die als afscheiding dienen is niets meer te zien. Het contact met de buren is goed, maar die zijn op leeftijd of rolstoel-gebonden. Familie woont ver weg of heeft zelf gezondheidsproblemen. Als de tuin weer op orde is, kan vader het zelf weer bijhouden. Stichting Present zet groepen vrijwilligers in, die eenmalig iemand willen helpen die geen mogelijkheden heeft om zelf een flinke klus op te knappen. De vrijwilligers die zich Present Enschede aanmelden, willen echter graag in de eigen stad aan de slag (en daar zijn ook hulpvragen genoeg voor). In Hengelo is geen Stichting Present.’

 

img_6032

Lees hier het digitale krantenartikel van krant Tubantia.