Mijn allerliefste oma van 91 jaar woont gelukkig nog steeds zelfstandig. Dat dit op die leeftijd niet vanzelf en zonder hulp gaat, zal niemand verbazen. Gelukkig kan oma met succes vaak een beroep doen op haar kinderen, en ook heeft zij in haar lange leven veel goede kennissen om zich heen verzameld. Maar ook die mensen worden ouder. Hulp bieden wordt lastiger, en daardoor is het voor oma moeilijker de benodigde hulp te vragen.

Nu beschikt de woning over een prachtige tuin. Een tuin die oma vol trots en veel daadkracht probeert te onderhouden. Samen met wijlen mijn opa heeft ze de tuin ingericht en het is dan ook van belang deze netjes te houden. Buiten dat biedt het afleiding en een frisse neus om lekker te rommelen. Echt onderhoud echter zit er voor oma niet meer in, hoe spijtig ook.

Om een lang verhaal kort te houden, want over oma en haar wilskracht kan ik nog pagina’s vol schrijven, vraag ik via Hovenier Helpt om haar een dag te ondersteunen middels snoeiwerk. Op bijgevoegde foto’s is te zien dat hier heel wat werk in zit. Het zou dus mijn oma dubbel helpen: de tuin is strak aan kant, én ze wordt een dag geholpen zonder dat zij erom hoeft te vragen. Als er dan ook nog een gezellig kletspraatje bij zit, zal ze helemaal een topdag hebben 😉

img_2820
img_2821
img_2817