Bloeiend hoveniersbedrijf uit Almere

Op 1 januari 1996 is Sander als eenmansbedrijf begonnen onder de naam Sander Tuinen. Een jaar later heeft Ingeborg zich aangesloten. Sindsdien voeren zij uiteenlopende tuinprojecten uit onder de bedrijfsnaam Sanders Tuinen VOF.

De sfeer van Sanders Tuinen

Ons eerste project was het omvormen van een – door mijn vader aangekocht – weiland tot een idealistisch plekje onder de zon. Het weiland verdeelden we in verschillende stukjes op met ieder een eigen functie en ambiance. Ons doel was om een zo prettig mogelijke sfeer te realiseren waarin we ons optimaal thuis voelden en we ons weer konden “opladen” voor de dagelijkse beslommeringen.
We maakten grofweg een plan dat we tijdens het uitwerken steeds bijstelden. Tuinontwerpen en beplantingsplannen, daar hadden we nog nooit van gehoord. We haalden veel inspiratie uit tuin- en plantenboeken. Gaandeweg deden we ervaringen op met beplantingen, de bodemgesteldheid en de voor- en nadelen van verschillende grondsoorten. Onze activiteiten trokken veel aandacht en er klopten regelmatig mensen bij ons aan die een bezoekje wilden brengen aan de tuin of ons om tuinadvies vroegen.
Omdat we er geen brood in zagen om van onze hobby een beroep te maken hebben we allebei in eerste instantie voor een opleiding en baan gekozen die niet in lijn lagen met hovenieren. Maar al snel bleek dit niet verenigbaar met onze interesse. Daarom gingen we weer terug naar de schoolbanken en hebben we alsnog een opleiding voor hovenier gevolgd en zo de benodigde vakkennis opgedaan. Hierdoor was het mogelijk om onze hobby te laten uitgroeien tot een goedlopend hoveniersbedrijf: Sanders Tuinen.