ZOETERMEER: Zal me eerst even voorstellen, ik woon samen met mijn echtgenoot en onze 2, 4 potige huisvriendjes Moksha en Lotte. We wonen in Zoetermeer, dus niet echt in de buurt van Hoogeveen, zeg maar. We huren daar een hoekhuisje met een achtertuintje en een flinke voortuin. Die voortuin is best wel groot en tevens ons probleem. We wonen hier nu 10 jaar en hebben er al 2 keer eerder wat aan gedaan met wat hulp van familie en lieve vrienden. Maar het blijft voor ons allebei een doorn in het oog. Ik probeer er niet te veel op te letten als ik de deur uit ga, maar erger me er aan. We zouden er allebei dolgraag iets aan veranderd zien, maar hebben er hulp bij nodig. Samen gaat het niet lukken.

Ik ben een MS patiënte en mijn man is diabetes patiënt en Borderliner en ex kanker patiënt. We hebben allebei op dagelijkse basis pijn en worstelen samen en ieder op onze eigen manier met onze chronische ziekte. Met ons 4en proberen we lol in ons leven te houden maar dat valt soms niet mee. We zijn dolblij met ons hoekhuisje maar het zorgt ook voor spanning als ik naar de voortuin kijk. Tis ook best een grote tuin, zo groot iig dat we zelfs een klein autootje zou kunnen parkeren in de tuin. Als alles meezit kan ik dat over niet al te lange tijd ook doen, als mijn lang gekoesterde wens in vervulling gaat, mijn eigen Canta. Met hulp van Stichting MEE, en alle fondsen die geholpen hebben heb ik straks eindelijk weer een eigen vervoermiddel en kan ik weer zelfstandig weg. Niet meer continu afhankelijk van een ander (lees, mijn man, Mantelzorger en eigen taxichauffeur) maar weer eens alleen weg kan. Maar straks staat dat mooie autootje er en valt het waarschijnlijk nog meer op hoe verwaarloost de tuin is.

We hebben wel wat meteriaal in de vorm van steentjes, maar verder niet echt veel financiële middelen om er in te stoppen. Het liefste zou we de tuin dicht willen hebben, maar dat is waarschijnlijk aan de straatkant niet toegestaan. We zouden graag willen dat ie zo onderhoudsvriendelijk wordt dat we er niet heel veel tijd en voor ons de meest belangrijke factor is energie in hoeven te steken. Daar hebben we allebei niet zoveel van op een dag en steken dat liever in dingen waar we lol in hebben. We hopen dat jullie ons kunnen helpen, om van iets waar we allebei als een berg tegen op kijken achteraf als een klein hobbeltje te zien.

 

rommelige_voortuin (7) rommelige_voortuin (1) rommelige_voortuin (2) rommelige_voortuin (3) rommelige_voortuin (4) rommelige_voortuin (5) rommelige_voortuin (6)