Tuin Maria Struben, Leidschendam

Zolang als ik haar ken (sinds 1956) was en is mijn lieve schoonzus Riet vrijwilligster: voor Scouting Nederland, de Vogelbescherming en voor de Kerk. Ook was zij mantelzorger voor mijn inmiddels overleden broer. Ze is dol op haar tuin met de vogels die op haar drink- en voederbakjes afkomen. Door het grote raam in haar voorkamer heeft ze er ook goed zicht op. Inmiddels is Riet 82 en heeft ze een evenwichtsprobleem, zodat ze tot haar spijt haar hortensia, fuchsia en kattestaart niet meer kan snoeien. Ook groeien er wat planten door elkaar, dat zou ze graag wat netter willen.
Haar tuin meet 10 x 6 = 60 m2. Daarvan is 15 m2 bielzentuin, destijds iets verhoogd aangelegd zodat haar man vanuit zijn rolstoel kon mee-tuinieren. Verder is er een terras van 20 m2 grindtegels en 25 m2 border met vaste planten. Het gaat dus om licht snoeiwerk en het (ver)plaatsen of uitdunnen van enkele vaste planten
Een goede opknapbeurt van haar tuin zou haar elke dag opnieuw met volle teugen kunnen laten genieten van haar uitzicht en van de bezoekende vogels. Dat heeft Riet zeker verdiend, na alle jaren dat zij zichzelf geheel belangeloos en met zoveel liefde en energie heeft ingezet voor medemens en maatschappij!

 

Dit project is uitgevoerd door Stijger Garden Design!

Sponsoren

Buitenleven
cub cadet
TUINSeizoen
Groei & Bloei
Hovenier Nederland
HoveniersZaken
Innogreen
MBI de Steenmeesters
ECOLAN
Nieuwenhuis Buiten Leven
Pokon
Wolf Garten
Talen Tools
TSD
TuinKeur - Hét keurmerk voor hoveniers
Terras & Trends
CannonWorks - De software voor hoveniers
Grindsplit Discounter

Vragen?

Telefoon