Projectnummer: 223

Projectomschrijving

Phoe, hopelijk nog net op het nippertje.
Wat een goed initiatief dit hovenier helpt!

Laat ik nu net de absoluut juiste kandidaat voor jullie hebben: mijn moeder.

Al jaren trotse inwoonster van Schaijk. Of hoe ze het zelf altijd zegt “Schaijk, het werelddorp” – “want bij ons in Schaijk…”. Zelf, ben ik al járen gevlogen en woon ik alweer 3 jaar in Berlijn. Flinke afstand dus, waar ze het vrij moeilijk mee heeft. Vooral omdat papa ook nog weggevallen is in november 2014 – wat ons beiden zwaar gevallen is.

Sindsdien roeit mama met de riemen die ze heeft. Ze heeft heel vaak alles opzij gezet voor mij en nu wil ik dit heel graag voor haar doen. Mama heeft zoveel meegemaakt, stort zich overal vol passie in, maar soms wordt het gewoon teveel. Dat resulteerde helaas vorig jaar in een flink ziekbed waar ze nu nog steeds niet van bijgetrokken is.
Ze wil de tuin al maanden onder handen nemen, aangezien ze er graag in vertoeft met haar allerliefste Engelse buldog Asci. Feit is alleen dat de hele handel fysiek gewoon veel te zwaar is voor haar. De tuin is fantastisch, maar ondertussen een regelrecht oerwoud! Zo vaak heeft ze al bedacht wat ze ermee wil, maar ze krijgt het niet voor elkaar in haar up en als de onafhankelijke vrouw die ze is, vraagt ze ook liever geen hulp.
Die tuin is natuurlijk heerlijk, flink bebost of niet. Desalniettemin snappen we allemaal dat je net even een tik meer van je koffie of glas wijn geniet in een schitterende tuin.
De hele tuin bijhouden was altijd papa’s ding. Ik weet dat ze de boel flink onder handen wil nemen, maar tegelijktijdig herinnert dat alles ook ZO aan mijn vader, dat ze het niet trekt in haar eentje.

Kortom: help mijn allerliefste sterke moeder aan een fantastische tuin. Ze houdt wel van een bosrijk avontuur, maar nu loopt het wel wat de spuigaten uit. Het ergste vind ik voor mam dat ze zich zo rot voelt tegenover de buren “want die hebben het wel allemaal voor elkaar in de tuin”. Tja, je kan nu eenmaal niet alles alleen klaren in het leven. Dus bij deze een (veel te lange) oproep vanuit Berlijn (yes, daar woont haar enige dochter alweer 3 jaar) – help a woman out. Klop aan en maak haar blij. Ze valt jullie waarschijnlijk direct huilend in de armen en moet er 3 dagen van bijkomen, maar dit zou het allermooiste cadeau zijn. Ze houdt zo van haar tuin, ik hoor niets anders via WhatsApp dat ze zo heerlijk in de tuin zit. Dat ie er niet helemaal frivool meer bijstaat, negeert ze maar gewoon. Goed, veel te veel gekletst. Jullie snappen wat ik bedoel. Top-initiatief en ik hoop dat de keuze op mama valt.
Ik heb overigens geen idee of dit alleen om een voor- of achtertuin gaat, of “slechts” één tuin, maar dat hoor ik vanzelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen of onduidelijkheden?
Neem contact op met Hendrik Westra:
e: info@hovenierhelpt.nl | t: 0528 – 331678 | mob: 06 – 27179448