Projectnummer: 180

Projectomschrijving

Ik ben een alleen gaande vrouw met nauwelijks een netwerk; volledig afgekeurd voor werk; fysieke beperkingen grote financiële beperkingen, en met een leven waarin het allemaal niet meezit.

Wensen voor de achterplaats:

Iets gezelligs van maken (nu is het vooral stenen schutting en scheefliggende stoeptegels), wat warmte, kleur en groen inbrengen en natuurlijke warme elementen. Een stukje om kruiden te kunnen verbouwen, langs een rand of in het midden achter (zij wil o.a. munt + basilicum planten en bosuitjes, evt. komkommer), grindtegels omkeren (gladde kant boven), of andere tegels, indien er gratis tegels beschikbaar zijn of ze tegen lage vergoeding te verkrijgen zijn.

Grote antracieten tegels vindt zij b.v. mooi. Egaliseren van het scheve tegeldek en deze om en om leggen, met worteldoek er onder, (of andere tegels neerleggen, er ligt nu voor zo’n 90 a 95% aan tegels). Muur keukendeel: wat gezellige dingen bevestigen (is 100% schaduw). Stenen schutting tegenover de keuken: iets tegenaan, waardoor er planten, tuinposters of vogelhuisjes of leuke spiegels tegenaan gehangen kunnen worden. (Is te oud om in te boren). Bv. via een houten schutting ertegen of een dikke takkenschutting (wilgentakken?). Achterin de hoek tegen de schuur aan: hoog opgehoopte aarde en beplanting verwijderen, leuk zithoekje van maken, struiken van dat hoekje naar de voortuin. Bij diezelfde hoek zit een stuk met inkijk door riet. Inkijk verhelpen.

Stenen schutting tussen mij en nr.40 opvrolijken of ook een houten iets ertegen waardoor er dingen bevestigd kunnen worden zonder hoeven boren in steen. Kan ook een houten lat zijn. Spullen die ik heb bevestigen: een klapspiegeltje en een poster. Onkruid tussen de tegels weg, en de kans op onkruid of gras minimaliseren. Indien mogelijk spiegels op zo’n manier, dat er zon de keuken in komt. Indien mogelijk iets, waardoor er meer warmte op het deel bij de keuken komt (door dat stuk wordt het nu snel koud in keuken en woonkamer)

Algemeen: zij houdt van (klap)spiegels, vrolijke tuinposters, op schaduwmuur schuw ik b.v. een plastic klimplant niet als er anders niets zou groeien. Geen apparaten of voorwerpen, die geluid maken.

Wensen algemeen voor de voortuin

Zo onderhoudsarm mogelijk (inclusief weinig zorg voor water geven). Vooral zo ingericht, dat grassen en onkruid zo minimaal mogelijk kans hebben te groeien, daar heeft zij nu veel last van en werk aan.

Veel wintergroen

A] laag en controleerbaar (niets hoger dan ongeveer 1,80 m; alleen dingen, die met snoeien laag gehouden kunnen worden). B] 2 of 3 dingen die tussen de 1,50 en 1,80 hoog worden, de rest laag bodembedekkers tot 15 a 20 cm.

Dingen, die zo laag mogelijk bloeien, maanden achtereen en in elk seizoen iets bloeiends

Kleuren: diep-roze, rood, paars, wit, eventueel licht roze; geen geel of blauw, natuurlijk (hout, stenen, boomstronken); niet modern, ronde vormen, vlinder en kleine vogels aantrekkend, eventueel een houten vlonder vlakbij het huis aanbrengen of 3 extra rijen stoeptegels en eventueel een sierhekje plaatsen, geen woekerende planten of dingen, die zich snel uitbreiden.

Waar houdt zij van:

Grassen (zowel lage, middelhoge als hoge, als het kan wintergroen en hoog blijvend). Hortensia’s (diep roze, eventueel wit), op mos lijkende dingen (zoals zeepkruid), rozenboog iets in het midden, bv hogere hortensia (al dan niet op stronk), ge-ent boompje (krulhazelaar vind ik leuk bv. Of een bolvormig ge-ent boompje of heester; eromheen stenen, paddles of houtsnipper -flagstones -rotsplantjes / sedu en een paar lage blauwe dennenplanten als opvulling en lage kardinaalsplanten (bladeren groen met witte rand), naast lang bloeiende lage plantjes op de bodem op te vullen).De kardinaalsplanten zouden ook als afscheiding met de weg kunnen, als heg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen of onduidelijkheden?
Neem contact op met Hendrik Westra:
e: info@hovenierhelpt.nl | t: 0528 – 331678 | mob: 06 – 27179448