Projectnummer: 198

Projectomschrijving

Het betreft de achtertuin van mijn moeder van 90 jaar oud. Haar gezondheid is niet zo goed meer en na de laatste operatie, zomer 2016, is ze slecht ter been en heeft veel pijn.
Ze woont nog steeds zelfstandig in een eengezinswoning met grote tuin. Deze tuin is 40 jaar geleden door mijn vader aangelegd en altijd zeer goed onderhouden. Maar toen mijn vader tien jaar geleden ziek werd en vijf jaar geleden overleed is de tuin snel achteruit gegaan. Mijn zwager deed toen het hoogst noodzakelijke onderhoud, zoals snoeien en grasmaaien en als laatste het verwijderen van een veel te grote coniferenhaag en het plaatsen van een schutting. Mijn zwager is vorig zomer, na een kort ziekbed, overleden. Toen mijn moeder vorig jaar werd ontslagen uit het verpleeghuis was de tuin één grote wildernis van onkruid en mos. Samen met mijn zoon van 20 jaar heb ik de tuin aangepakt. Het gazon ziet er nu weer redelijk uit en op de plek van de coniferenhaag hebben we het hoge gras vervangen door vaste en eenjarige planten. Mijn moeder geniet daar vanuit de serre elke dag van. Minimaal 1 maal per week kom ik, vaak met mijn zoon, bij (o)ma voor tuinonderhoud.

Er zijn helaas twee stukken in de tuin waar we maar niet aan toe komen. Want ook zelf hebben we huis, werk/studie en eigen tuinen te onderhouden. Mijn verzoek aan hovenierhelpt.nl is om ons te helpen met de ontginning van de linkerzij- en achter-border van de achtertuin, zodat we die ook mooi kunnen maken voor (o)ma en zij zich daarvoor niet meer hoeft te schamen. Bijgaand de foto’s is de achtertuin te zien. Foto 1 geeft een totaaloverzicht vanaf het terras achter de serre. De rechter-border is door mijn zoon en mij redelijk naar wens aangelegd en onderhouden. De linker-border (details op foto 2) bevat veel onkruiden, struiken e.d. die verwijderd/gesnoeid moeten worden. De achter-border (details op foto 3) heeft twee grote bomen, waarvan 1 beuk overwoekerd is door klimop. Die klimop wil mijn moeder er graag uit hebben. Daarnaast staat erg veel onkruid dat moeilijk te verwijderen is vanwege de boomwortels en de struiken moeten worden gesnoeid.
Het zou heel fijn zijn om bij (een deel van) deze klus hulp te krijgen, zodat mijn moeder in de tijd die haar nog rest volop kan genieten van een totaal onderhouden tuin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen of onduidelijkheden?
Neem contact op met Hendrik Westra:
e: info@hovenierhelpt.nl | t: 0528 – 331678 | mob: 06 – 27179448