Enkele jaren geleden kreeg mijn moeder acute reuma en zijn mijn ouders door een diep dal gegaan. Net toen mijn moeder het reuma aardig de baas was geworden werd mijn vader ernstig ziek. De zorg voor mijn vader was bijzonder zwaar voor mijn moeder waardoor de reuma weer erger is geworden. Vorig najaar is mijn vader helaas overleden. Mede door de reuma en de grootte van de tuin – bijna 1 hectare- is het voor mijn moeder onmogelijk geworden de moestuin te onderhouden. Ze is nog relatief jong, 65 jaar, en wil het liefst nog een paar jaar in het huis blijven wonen. Maar de tuin lijkt dit onmogelijk te maken en het doet haar veel verdriet het moestuindeel, waar mijn vader altijd was, nu zo verwaarloosd te zien. Daarom willen we graag dat deel aanpakken zodat het zo min mogelijk onderhoud kost om het er goed uit te laten zien en mijn moeder kan blijven genieten van het huis en de tuin. Het werk zal vooral bestaan uit het verwijderen van opgeschoten onkruid en groenten, leggen van graszoden of inzaaien gras en wellicht een paar kleine heesterborders. Maar graag kijken we ook samen met een hovenier naar de onderhoudsarme mogelijkheden. Uiteraard zijn er helpende handen op de dag van uitvoering. De laatste foto laat een deel van de tuin in betere tijden zien.

img_8361-1
img_8360-1
untitled-1