HILVERSUM: Ik zou heel graag mijn schoonmoeder van 63 jaar oud willen verrassen. Mijn schoonmoeder staat altijd voor iedereen klaar en nu zou ik heel graag iets terug willen doen. Zij mankeert van alles en zodoende rijdt ze al jaren in een rolstoel/scootmobiel. Ze is dan ook veel bij de huisarts/doktoren/ziekenhuizen te vinden. Toch vecht zij elke dag, om er iets moois van te maken en daar heb ik heel veel bewondering voor. Ondanks alles past zij met veel liefde op haar 2 kleinkinderen van 5 en 10 jaar oud. Hier haalt zij haar energie vandaan en ze noemt de meiden dan ook haar “medicijntjes”.

Jaren geleden is zij gescheiden en nu staat zij er “alleen” voor. Tuurlijk helpen wij (de kinderen) waar we kunnen, maar dat lukt wegens onze eigen gezinnen, werk, sport etc niet altijd. Omdat zij invalide is heeft ze de beschikking over een aangepast huis. In huis kan zij zich aardig redden, ook al gaat het lopen heel moeizaam. Dat is natuurlijk top, maar omdat het een aangepast huis is, is de tuin ook extra groot! En daar zit nu juist het probleem. Haar ex man heeft toen de tijd de tuin aangelegd, maar heeft verschillende hoogtes gemaakt (niet handig voor mijn schoonmoeder, die in huis kleine stukjes kan lopen, maar buiten altijd in een scootmobiel rijdt!).

Ik duim dan ook al jaren, dat er een wonder gebeurd en iemand mijn schoonmoeder kan helpen. Een beetje snoeien en misschien de achtertuin wat gelijkmatiger/gebruiksvriendelijker maken, zodat zij beter uit de voeten kan. Nu is het veel snoeien, maar wegens slechte handen kan zij zelf niet knippen. Gewoon gras hebben we ook geprobeerd, maar gaat ook niet want ze kan zelf haar grasmaaier niet duwen. Ze kan zelf wat bloemetjes planten en wat onkruid wieden, maar dan houdt het wel een beetje op. Zelf dacht zij aan een stukje kunstgras?

Het doet haar zoveel verdriet, dat ze altijd hulp moet vragen en het nu allemaal teveel wordt. Ze doet zelf echt zoveel als ze kan, want ze is dol op haar tuin, maar op een gegeven moment is het echt teveel en nu zijn we op een punt, dat het een oerwoudje begint te worden. Dus jullie zullen mij en mijn schoonmoeder ontzettend blij maken, als we van het oerwoudje weer een tuin kunnen maken!

oerwoudje (3) oerwoudje (2) oerwoudje (1)