Sinds begin 2009 wonen mijn vrouw en ik in een patiobungalow in Landgraaf. In de periode voorafgaand aan de verhuizing tot begin dit jaar ging het niet goed met mijn vrouw. Zij heeft een aangeboren lichamelijke beperking maar daarnaast speelde er veel. Te veel om op te noemen maar een ‘dwarsdoorsnede’ is: heftige pijnklachten en morfinegebruik, zware depressiviteit, geen mobiliteit (soms gewoon 3 maanden binnen!), zwaar financieel verlies omdat onze woning in Tegelen omgebouwd was tot een hennepplantage, slepende rechtszaken over een periode van 3 jaar, verlies van haar beide ouders binnen één jaar tijd (moeder medische fout/vader gebroken hart) en onze 3 honden binnen 10 maanden in moeten laten slapen. Soms zeggen mensen ‘daar zou ik wel een boek over kunnen schrijven’.
Het zal u dan ook niet verbazen dat zij op een bepaald moment het leven niet meer zag zitten. Dit alles in combinatie met de kosten om de oude vernielde woning weer verkoopbaar te maken en de energie die dit haar maar zeker ook mij kostte, maakte dat wij onze patio wel op orde hebben kunnen brengen maar de achtertuin zeker niet. Deze is een wildernis waar het onkruid hoog staat. Dit voelt als een last die nog steeds op haar (en mij) drukt en een hele nieuwe start nog altijd in de weg staat.

Door de herinneringen, in combinatie met de kosten, lukt het gewoonweg niet om deze achtertuin op orde te brengen. Dit terwijl het opruimen en toonbaar maken van deze tuin juist zoveel energie op zal leveren. Als iemand deze rust, dit fijne gevoel en deze groene make-over verdient, is het wel mijn vrouw. Te meer omdat onze woning op een hoek ligt: iedereen die erlangs loopt ziet het. Je ‘voelt’ gewoon afkeurende blikken en gefluister. Mensen vinden het maar niks! Maar niemand, niemand vraagt gewoon waarom onze tuin is zoals hij is. Dan konden we dit toelichten en uitleggen wat er allemaal gebeurd is.

Wij zouden erg gelukkig zijn als deze stap genomen kan worden. Met Hovenier Helpt hoop ik echt deze laatste hobbel te kunnen nemen. Onkruid er uit en gras er in (het materiaal betaal ik natuurlijk zelf) , zou ons gelukkigste mensen in Landgraaf en omgeving maken.

schermafbeelding-2016-07-15-om-10.33.42
schermafbeelding-2016-07-15-om-10.34.10
schermafbeelding-2016-07-15-om-10.32.55