LELYSTAD: Via de Stichting Welzijn Lelystad onderhoud ik als vrijwilliger tuinen van mensen die dat zelf niet meer kunnen, hetzij door ziekte of door ouderdom. Het gaat om mensen die een te smalle beurs hebben om een hovenier in te huren.

De tuin is overwoekert door kweekgras, wilgenroosje en bramen. In juli ben ik begonnen met het verwijderen daarvan. Dat gaat niet snel omdat het kweekgras diep uitgegraven moet worden en de bramen behoorlijk prikkelbaar zijn. Ik ben daar nog wel een aantal weken mee bezig. Vanuit de buurtuin groeit een grote bamboe de tuin in. Die mag verwijderd worden, maar de buren zijn daar momenteel niet toe in staat. Terras en bestrating zijn hier zo ernstig verzakt dat het niet verantwoord is dat mevrouw, die slecht ter been is, in haar tuin rondloopt.

Deels ophogen van terras en bestrating in achtertuin 2. rechtleggen van de bestaande bestrating in voor en achtertuin 3. Uitgraven van de bamboe en de bramen. Aanvankelijk was de achtertuin overwoekerd door onkruid. Het terras bij het huis (3 x 7 m) is flink verzakt waardoor het terras min of meer rond staat. De tegels van het pad door de tuin liggen schots en scheef. Voor de bewoonster (90) een onoverkomelijke hindernis.

 

kweekgrasje (2) kweekgrasje (3) kweekgrasje (1)