Op een stuk cultuurgrond van 3000m2 ontstaat een voedseltuin voor lichaam en geest. Wat is er niet mooier dan met een boek of tijdschrift te genieten van een bloemenzee, terwijl de bijen zoemen. Een plekje kiezen met enkel het geluid van de ruisende bomen, of juist mensen om je heen zien werken in moestuin en boomgaard.
Deze droom begint werkelijkheid te worden met behulp van buurtbewoners en mantelzorgers. Een rolstoelvriendelijk pad, professioneel aangelegd met geld uit de samenleving, geeft ouderen en minder validen gelegenheid een appel te plukken of onkruid weg te trekken tussen de aardbeien.

Achter in de Bijwei zit je beschut tussen de opgehoogde geluidswallen en spelen kinderen in het zand.
Omdat de tuin in 2015 een schapenweide was krijgen de (on)kruiden van de Gelderse zandgrond nu een nieuwe kans. Er is ruimte voor een bijenhotel en brandnetelhoek. Zo komen de insecten tot hun recht en kan de imker er ook aan het werk. Jongeren mogen het oude ambacht leren en ouderen kunnen genieten van dit kleine stukje aards paradijs. De boekenkast wordt gevuld met natuurboeken en tijdschriften die afkomstig zijn van ieder die wil delen van eigen overvloed. Heel veel werk, met name de verzorging van kruidenspiraal en bloementuinen. Ook zijn wij op zoek naar tips van ervaringsdeskundigen om de boomgaard optimaal in te richten. Ook het houden van kippen is een van onze wensen, waar we graag goed voorbereid mee aan de slag willen gaan. Heel graag zouden we hierbij hulp krijgen van Hovenier Helpt.

1
2
image