Projectnummer: 133

Projectomschrijving

Kamers met kansen is een woonvorm voor jongeren die niet meer thuis kunnen wonen en willen leren op zichzelf te wonen. Het bestaat uit 6 aaneengeschakelde woningen, waarin 24 kamers en gezamenlijke voorzieningen. Iedere woning heeft een eigen achter tuin en daarnaast zijn er tuintjes en stukken groen op pad naar de verschillende voordeuren.

Aan groen ontbreekt het op de grens van de tuin niet, hoge bomen en hagen.
De coaches helpen de jongeren naar zelfstandigheid. Vorig jaar hebben we bedacht de tuinen op te knappen, meer bloemen, aantrekkelijke tuinen met meer kleur en her en der hebben we bollen en planten vandaan gehaald en gekregen en die er in gezet. Wat jammer is, is dat we amper tijd hebben om er aandacht aan te geven waardoor het een het ander snel overwoekert en daardoor rommelig wordt. Jongeren zijn moeilijk te motiveren voor het tuinwerk en vanuit onze instelling hebben we twee keer per jaar een klusjesman die het grote werk doet en dat is zwaar onvoldoende. We hebben de vraag naar een tuinvrijwilliger uitgezet maar daarop is nog niet gereageerd

Wat we graag willen; de expertise gebruiken van de hovenier;
Voor meer eenheid in de voortuintjes tussen de verschillende woningen, het buxushaagje dat doorloopt van voor naar achter. Misschien kunnen er struiken uit of andere in? Wellicht tips om de tuin werkbaar te houden maar toch prettig om naar te kijken. Waardoor we wellicht toch een beetje tuin enthousiasme kunnen aanwakkeren bij de jongeren. Mooiste zou natuurlijk zijn om een dag van te hebben waarin de hovenier en jongeren samen het één en ander realiseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen of onduidelijkheden?
Neem contact op met Hendrik Westra:
e: info@hovenierhelpt.nl | t: 0528 – 331678 | mob: 06 – 27179448