Ik heb een heerlijk huurhuis (alles op de begane grond) en een heerlijke tuin. Helaas groeit de tuin me wat boven het hoofd. Tot voor een paar jaar was het geen probleem om die bij te houden. Weliswaar niet deskundig maar met plezier. Dat lukt met niet meer. Ik word volgende maand 75, ben alleenstaand en wordt gehinderd door artrose, met als gevolg krachtverlies en moeite met bukken/buigen. Als ik eenmaal op mijn knieën zit is het telkens weer een kunst overeind te komen.

Daarom zou ik uw hulp willen inroepen om mij te helpen de tuin wat minder bewerkelijk te maken. De planten met te veel expansiedrift eruit, zoals b.v. het Zeeuws knopje en wat bezadigder types er weer in. Nu knip ik weg als het te gek wordt, maar het lukt me niet meer om ze er met wortel en al uit te halen. Anderen bloeien niet meer zo welig als vroeger. Scheuren of vernieuwen, maar ook hier: ik krijg ze er niet meer uit.
Het gras maaien is nog geen probleem en 2x per jaar komt een kennis me helpen met het snoeiwerk.

Ik zou het heel fijn vinden als u me weer op weg wilt helpen Want bestraten (zoals veel kennissen me aanraden) wil ik absoluut niet.

img_2334
img_4454
img_1732
img_1907