ERMELO: Per 1 september start ik samen met een vriendin een familiehuis. Hier komen vijf jongvolwassenen te wonen met een verstandelijke beperking en autisme. Ook gaan wij twee hier zelf wonen om  ze een veilig en stabiel thuis te geven. Onze voorbereiding was een intensief traject, maar we zijn heel blij dat het eindelijk gaat lukken. Van groot belang  voor ons familiehuis is de natuur: beide hebben we een hond en zijn we graag buiten. Bij het familiehuis zit een grote tuin van 18 bij 22 meter waar we helemaal blij mee zijn. Alleen de begroeiing is teveel, we hebben voor onze jongeren ruimte nodig om buiten te kunnen zijn, we willen een trampoline en een schommel plaatsen….. Het leegmaken van de tuin, het opknappen van de aangeschafte schommel, het maken van een hoekje voor onze beeldentuin.Een klus die op die moment een te grote klus is naast ons te starten project. ( Mijn vriendin is ook druk geweest met een familielid te mantelzorgen, oh wat zou het fijn zijn als deze last van haar schouders wordt gehaald.

We hebben er de omheining omheen laten zetten, zodat onze twee honden en ook de toekomstige bewoners veilig in de tuin kunnen spelen. Achterin onder de boom zitten we graag in de schaduw, hiernaast willen we graag de grond vrij van planten om er twee schommels te kunnen plaatsen. En ook de ondergrond voor de schommels moet er nog komen. Ergens in de tuin zouden we graag een trampoline willen plaatsen, dus de struiken eruit en een gat uitgraven voor de trampoline? Het terras bij het huis willen we graag houden om er t.z.t een eethoek/picknickset te kunnen zetten voor 8-10 personen. Maar ook een gat voor de droogmolen is gewenst. Een hoekje(waar nu de roze tarp) voor een zitje onder een afdak voor de rokers is een wens. Daar wilden we een hoekje maken met boomstammen/ sokkels om onze beeldhouwwerken te kunnen neerzetten, een soort van privehoekje voor ons als begeleiders.

De honden struinen graag door de struiken, die mogelijkheid voor hun jachtinstinct willen we ze niet ontnemen,maar we staan open voor andere stevige beplanting. De open schuttingdelen, daar zien Ze de katten van de buren doorheen, ook de langslopende kippen uit de buurt zorgen voor stress en spanning, is hier wat voor te bedenken? Tja, dit is vast genoeg, de tuin. Is nu met vieze/ verschillende tegels, het oogt verwaarloost in zijn geheel, Kortom, als buitenmensen een doorn in het oog.

sam_sam (3) sam_sam (4) sam_sam (5) sam_sam (1) sam_sam (2) s