Projectnummer: 162

Projectomschrijving

Ik heb ruim 40 jaar in Albrandswaard gewoond, zowel in Rhoon als de laatste 24 jaar in Poortugaal. Eind december ben ik helaas moeten verhuizen. Mijn nieuwe woonplaats is nu in Hoogvliet.Het is een kleinschalig appartementencomplex. Het is een woongroep waarbij voorop staat dat men elkaar helpt.
Toen ik hier, als jongste, kwam wonen, is mij direct door een van de bewoonsters gevraagd of mijn man en ik het tuintje van Jos wilden onderhouden.Ik zei dat ik wel bereidt was ernaar te kijken maar dat ik niet echt verstand heb van planten.Dat bleek wel toen ik na een zware verhuizing zo rond eind april dan maar de Hortensias ging knippen, veel te laat, maar de buurvrouw vond dit zo lief dat ze begon te huilen en kwam een kleinigheidje brengen.
Het is een tuintje grenzend aan onze flat en vanaf het begin van de bouw verzorgd en opgebouwd door de man van de betreffende buurvrouw. Volgens alle bewoners stond dat er werkelijk prachtig bij.Nu is deze meneer 1/5 jaar geleden plots overleden. Toen hij bij iemand anders de tuin aan het doen was, viel hij dood neer. Voor de buurvrouw een ramp natuurlijk. Alle bloemen die er waren zijn na zijn begrafenis dan ook in het tuintje neergelegd. Langzaam aan vertelde zij mij, dat zij vorig jaar oktober zelf acute leukemie heeft gekregen. Ik schrok omdat het zo een lieve buurvrouw is. We zijn nu een paar maanden verder en niemand, ook ik niet, omdat het niet gaat vanwege gezondheidsklachten, heeft nog iets in het tuintje kunnen doen. De buurvrouw zit inmiddels helemaal onder de blauwe plekken, zelfs in haar gezicht. Ondanks alles is het een opgewekte vrouw en neemt ze het ons niet kwalijk. Ik kom uiteraard nog veel in Rhoon omdat, zowel mijn moeder als mijn zus daar nog wonen. Ik lees dan de schakel en zag ik uw geweldige actie Hovenier Helpt. Ik zou, als het kan, van dit geweldige initiatief gebruik willen en mogen maken. Al is het maar eenmalig.
Ik zou, zo graag, voordat mijn buurvrouw misschien komt te overlijden het tuintje mooi willen maken/zien.

 


 

Vragen of onduidelijkheden?
Neem contact op met Hendrik Westra:
e: info@hovenierhelpt.nl | t: 0528 – 331678 | mob: 06 – 27179448