De reden waarom ik tuinhulp vraag is omdat ik zoveel van de tuin geniet dat ik alle pijn vergeet, Maar in mijn enthousiasme mijn beperkingen vergeet. Door lichamelijke problemen kan ik niet lang staan, niet veel lopen. Ik heb bewegingsbeperkingen aan beide armen… Hoe het zo is gekomen: Door hersenvliesontsteking ben ik halfzijdig verlamd geweest, rechts. Ik heb mijzelf leren staan, lopen en mijn rechterarm gereactiveerd. Echter de arm is niet helemaal hersteld. Desondanks heb ik jarenlang normaal  kunnen functioneren, min of meer. Sinds de negentiger jaren kreeg ik steeds meer lichamelijke klachten zoals knieklachten, tennis armen, hockey elleboog, slijmbeursontstekingen enz. In 1999 ben ik “in duigen’ gevallen op straat en moest middels revalidatie op nieuw op de been worden geholpen. Maar het is niet meer geworden zoals het was, ik heb overlaste spieren, artrose in de gewrichten, een vorm van weke delen reuma. Ik merk achteruitgang in de motoriek ondanks jarenlang fysiotherapie. In 2004 ben ik opnieuw gevallen Ik ben met mijn volle gewicht op mijn linkerarm terechtgekomen en ik kon er niets meer mee. Gelukkig na een jaar therapie heeft het zich zij in beperkte mate hersteld. Ik heb naast bewegingsbeperking aan mijn linkerarm, heel veel pijn in mijn schouders en in bijna alle spieren en gewrichten. Desondanks probeer ik iets in mijn tuin te doen. Voor mij is het een stukje paradijs en het lijdt af van de pijn.
Ik ben heel gelukkig als ik alles zie groeien en bloeien.
Graag zou ik zien dat de tuin wordt gesnoeid, geschoffeld en dat de rozentakken aan de pergola worden vastgemaakt. Groningen – Groningen

 

375 373 372 370