Projectnummer: 199

Projectomschrijving

Je eigen tomaatje of soepgroenten plukken voor op de boterham tijdens de lunch.
Of bloemschikken met eigen kweek. Dat is wat wij voor onze deelnemers van dagbesteding Leo Polak van Amstelring te Amsterdam mogelijk zouden willen maken. Deze deelnemers zijn ouderen die in hun eigen huis niet meer helemaal zelfstandig kunnen zijn en bij onze dagbesteding een soort tweede thuis vinden.
Tuinieren op leeftijd levert niets dan voordelen op: het houdt je lichaam fit en gezond, en je geest alert. Ouderen die in een tuin actief blijven, blijken ook ook veel minder snel naar de dokter te lopen.
Ruimte creëren
Na een interne verhuizing afgelopen voorjaar hebben we de beschikking over een binnentuin, waar onze ouderen graag van willen genieten. Nu is daar helaas nog te weinig ruimte voor, vanwege drie groenperken van ongeveer 10 bij 3 meter op een oppervlak van 16 bij 22 meter. Het middelste groenperk daarvan zouden we daarom graag laten rooien en betegelen. En er dan een paar verhoogde moestuinbakken op stahoogte plaatsen, die we als moestuin kunnen gaan inrichten. En waar deelnemers naar hartenlust soep- en snoepgroenten, kruiden en bloemen kunnen kweken en plukken. Ook rolstoelgebruikers zouden die bakken moeten kunnen bijhouden. Daar hebben we al wat leuke voorbeelden voor gevonden en bijgevoegd.
Natuurlijk
We hebben ook een pergola staan, waarvan het hout nog goed is, maar het bovendoek is aan zijn einde. Het zou mooi zijn als dat vervangen zou kunnen worden door een grid, waar we iets groens langs kunnen laten groeien, zodat we een natuurlijke zonwering hebben.
Optimaal beleven
Dat zijn aardig wat wensen, dat beseffen wij en we begrijpen ook dat die niet allemaal direct vervuld kunnen worden. Helaas is er vanuit de organisatie geen budget voor en moeten we op zoek naar andere middelen. Zorgaanbieders, ook Amstelring, hebben de laatste jaren flink moeten bezuinigen op dagbesteding.
We zouden echter al een heel eind op weg zijn als er een groenperk weg is en misschien al met een moestuinbak kunnen starten. Vooral het rooien en betegelen is een specialistische klus, die we niet zelf kunnen klaren. Uiteraard staan we open voor advies om in de toekomst de optimale beleeftuin voor onze bezoekers te creëren.
Over dagbesteding Leo Polak
Bij onze dagbesteding kunnen bezoekers op een fijne manier hun dag doorbrengen of hun mantelzorg even ontlasten. Dagbesteding Leo Polak biedt een huiselijke omgeving met aandacht voor elkaars verhaal en een vriendschappelijke sfeer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen of onduidelijkheden?
Neem contact op met Hendrik Westra:
e: info@hovenierhelpt.nl | t: 0528 – 331678 | mob: 06 – 27179448